Hvis du passer godt på dine lædersko, holder de meget længere.

'

Våde sko

 

Læder indeholder meget vand og behøver en vis mængde fugt for at holde sig godt. Dette gør du bedst ved at imprægnere overfladen med spray eller skocreme.

Bliver dine sko meget våde, så tør dem af med en klud og lad dem tørre ved almindelig stuetemperatur, inden du stiller dem i skabet. Er dine sko blevet våde indeni, kan du fylde dem ud med sammenkrøllet avispapir.

vinterpleje af lædesko

Tør aldrig dine lædersko på en radiator, det udtørrer læderet og giver revner.

 

 

Fjern saltrande

Hvide rande

Det er næsten uundgåeligt at udsætte dine lædersko for vejsalt i det danske vintervejr.  Så sker det at du får hvide mærker efter indtørret salt på dine sko, er læderbalsam det bedste, ellers kan du gnide mærkerne med lidt mælk som opløser salten. Husk derefter at rengøre dine sko med dit almindelige plejemiddel.

Polering

Efter du har påført skocreme, kan du bruge en blød skobørste overtrukket med en nylonstrømpe, dette giver en rigtig flot finish, og beskytter samtidig din børste.

 

 

 

Skoene skal have hvile

Lædereret er et naturmateriale og bliver påvirket af bakterier og fodsved.  Sur og fugtig lugt kan forebygges ved at lade dine sko hvile i 24 timer mellem hver brug, så de får tid til at tørre.

Spray eventuelt med en deo som er beregnet til sko.

Du må IKKE bruge skocreme til at rense dine sko med, gør skoene rene med en klud inden du påfører skocremen.

Brug ALDRIG rengøringsmidler på dine lædersko – brug i stedte en hårdopvredet klud.

våde sko