Gummistøvler til hele familien

'

Gummistøvler er mere eller et mindre et must, når man bor i et land som Danmark, hvor det regner en stor del af året.

Gummistøvler er i det hele taget en god investering og kan bruges til lidt af hvert. Arbejder du i det fri en stor del af tiden kan det være svært at undvære gummistøvler i efterås- og forårsmånederne, hvor det typisk er vådere og mere smattet end ellers. Har du børn i børnehave- eller skolealderen kan du næsten ikke undvære gummistøvler til skolegården eller på legepladsen. Eller måske er du et stort havemenneske og så er et par funktionelle gummistøvler nørmest uundværlige.

Heldigvis er gummistøvler ikke kun praktiske, moderne gummistøvler kan også sagtens være smarte. Gummistøvler findes i dag i et utal af farver, faconer og mønstre. Ikke kun i den klassiske grønne farve. Ofte finder du gummistøvler med ekstra knald på detaljerne.

Hos Rabøl forhandler vi for eksempel gummistøvler fra Viking, Bisgaard, Skofus, Woden og mange andre mærker.

Smarte gummistøvler til kvinder

Et par langskaftede, prikkede gummistøvler i sort med blomstermotiv fra Tresspass er på én gang moderigige og praktiske. Eller hvad siger du til en flot, vandtæt slipon-støvle fra Woden i sort naturgummi og 30% genbrugsgummi? Hælen har en sort kappe i fiskeskind og indersålen er naturligvis den kendte stødabsorberende kork

Trespass gummistøvle

 

Fede gummistøvler fra Woden

viking gummistøvler

Viking - gummistøvler, du kender

Du kender den godt, den klassiske grønne, højskaftede gummistøvle fra norske Viking. Gummistøvler fra Viking findes i mange former og farver til voksne, men fælles for dem alle er, at de er helt utrolig bløde og slidstærke. Viking laver gummistøvler til flere formål og mange af modellerne er lavet i en sejlerudgave, hvor sålen er ekstra skridsikker på de glatte overflader.

Skal du købe gummistøvler til børn?

Mon ikke alle med børn ved, hvor tiltrækkende en vandpyt kan være?
Gummistøvler til børn ikke bare praktiske, men et must have. Især til de mindste børn i dagpleje, vuggestue og børnehave. Det vigtigste er, at gummistøvlen er holdbar og kan holde tæt, så støvlerne ikke tager vand ind og fødderne bliver våde.

Gummistøvler til børn må ikke være for store, så barnet glider rundt nede i støvlen. Hælen skal sidde tæt, og der skal være plads til, at tæerne kan brede sig lidt i snuden, så de ikke bliver klemt.

Det er en god ide at købe gummistøvler, hvor sålen kan tages ud og tørres separat. Sålen kan også erstattes af en termosål, som isolerer gummistøvlen nedefra, hvis dit barn har let til kolde fødder.

Der er mange, som glemmer at tage højde for tykke strømper. Du kan helt sikkert regne med, at børnene kommer til at bruge tykke strømper i gummistøvlerne. Derfor er det en rigtig god ide at tage et par på, når du prøver om gummistøvlerne passer.

Viking

De farverige gummistøvler til børn fra Viking har ofte snøret forside og multistribet sål. Den er fremstillet i naturgummi med inderside i polyester. Støvlen fås i mange designs.

Bisgaard

Bisgaard laver gummistøvler med god pasform, gode naturlige materialer og et enkelt design. Bisgaard laver smarte gummistøvler i flere farver til både piger og drenge. Gummistøvlermne fra Bisgaard findes også i en thermoudgave.

bisgaard gummistøvle i grøn

thermo gummistøvler

Viking-gummistøvler til børn

Gummistøvler i naturgummi

Alle vores gummistøvler er lavet af naturgummi. Naturgummi er resultatet af en forarbejdning af saften fra kautsjuktræet, også kendt som gummitræet. Naturgummi overgår syntetisk gummi på stort set alle punkter, da naturgummi er en naturlig råvare og gummien er slidstærk. Men naturgummi er også dyrt, da hvert gummitræ kun kan levere en begrænset mængde pr. dag.

Sådan plejer du dine gummistøvler

Gummistøvler kan som andre støvler blive misfarvede eller revne. Et par revnede gummistøvler er ikke meget værd, især hvis de bliver dybe og gør støvlerne utætte. Når du har investeret i et par lækre gummistøvler, vil det derfor være dumt ikke at passe godt på dem.

Naturgummi indeholder æteriske olier, som med tiden fordamper. Når du plejer og vedligeholder gummistøvlerne, forlænger du deres  levetid, øger gummiets smidighed og bøjelighed.

Plejemiddel til gummistøvler fra Woly fås i en udgave med indbygget svamp og i en sprayudgave, der tørres efter med en klud.

pleje af gummistøvler

 

Gummistøvler kan lide mørke

Gummistøvler kan bedst lide mørke og bør derfor ikke opbevares i direkte sollys. På samme måde holder de af et køligt rum.

Imprægneringsspray til almindelige sko i læder og nubuck, er ikke godt for dine gummistøvler. Brug derfor kun spray, som er beregnet til gummistøvler.

Det er en god ide at vaske støvlerne efter brug og helt bestemt inden, du påfører plejemiddel. Brug dog aldrig en børste til rengøringen, men en blød klud eller svamp, så du undgår at skade overfladen på støvlerne.

Gummistøvler hører ikke til i et tørreskab, da de kan ikke tåle den høje varme, der giver støvlerne revner. Stort set alle slags naturlige olier kan bruges i behandlingen af naturgummi, da olier generelt modvirker at gummiet bliver udtørret, så brug gerne både madolie, linolie, silikoneolie.