En guide til gummistøvler

Oh danske sommer

Vi behøver vist ikke komme med en lang forklaring på hvorfor gummistøvler er en god investering i det danske landskab, så vi hopper pænt videre til HVILKE gummistøvler du skal kikke på.
Gummistøvler er ikke længere bare praktiske, de har nemlig fået godt hold i moden, gummistøvler findes nu i et utal af farver, faconer og mange med ekstra knald på detaljer.

De hotte Ilse Jacobsen

Håndlavede af naturgummi og pvc-fri. Gummistøvlerne er foret og har varme indersåler. Ydersålen er desuden lavet af et isolerende materiale. Støvlen findes i flere farver og med 3 længder på skaftet.


ilse jacobsengummistøvlerhotte gummistøvler

 

 

De næsten helt almindelige Viking

 

 

Gummistøvler fra Viking findes i mange former og farver til voksne, men fælles for dem alle, er at de er helt utrolig bløde og samtidig slidstærke. Viking laver gummistøvler til flere formål, og mange af modellerne er lavet i en sejlerudgave, hvor sålen er ekstra skridsikker på de glatte overflader.


viking gummistøvler

Dem til børn

Viking

De farverige støvler til børn fra norske Viking har ofte snøret forside og multistribet sål. Den er fremstillet i naturgummi med inderside i polyester. Støvlen fås i mange designs.

viking til børn

Bisgaard
Gummistøvler med god pasform, gode naturlige materialer og enkelt design.

bisgaard gummistøvle i grøn
Bisgaard laver gummistøvler i flere farver til både piger og drenge, som også findes i en thermo udgave.

thermo gummistøvler
 

Køb af gummistøvler til børn

Gummistøvler til børn ikke bare praktiske, men stort set et ”must have”, især til de mindre børn i institutioner. Det vigtigste er, at støvlen er holdbar og kan holde tæt så gummiet ikke lækker vand ind, alle med små børn er vist godt klar over hvor tiltrækkende en vandpytte er.

Gummistøvler til børn må ikke være for store, så barnet glider rundt nede i støvlen. Hælen skal sidde ret tæt, og der skal være plads til at tæerne kan brede sig lidt i snuden, og derved ikke bliver klemt.

Det er en god ide at købe en støvle hvor sålen kan tages ud og tørres separat, sålen kan også erstattes af en termosål som isolerer gummistøvlen nedefra, hvis dit barn har let til kolde fødder.

Der er mange, som begår den dumme fejl IKKE at tage højde for tykke strømper. Du kan helt sikkert regne med at børnene kommer til at bruge tykke strømper i gummistøvlerne, derfor er det en rigtig god ide at tage et par med når du skal prøve støvlerne i butikken.

Gummistøvler i naturgummi

ALLE vore gummistøvler er lavet af naturgummi. Naturgummi er resultatet af en forarbejdning af saften fra kautsjuktræet, bedre kendt som gummitræet. Naturgummi overgår syntetisk gummi på stort set alle punkter, naturgummi er en naturlig råvare, og gummien er slidstærk. Men naturgummi er også dyrt, da hvert gummitræ kun kan levere en begrænset mængde pr dag.

Pleje

 

Mange glemmer at pleje og behandle deres gummistøvler, og det betyder at gummistøvlerne kan blive misfarvet eller revne. Revner i gummistøvler er ikke særlig smart, især hvis de bliver dybe og støvlerne utætte. Når du har investeret i et par lækre moderne gummistøvler, vil det være dumt ikke at passe godt på dem.

Naturgummi indeholder æteriske olier, som med tiden fordamper meget langsomt. Det er derfor, at det er vigtigt at pleje og vedligeholde gummistøvlerne, da det forlænger levetiden, og øger smidigheden og fleksibiliteten.

Plejemiddel til gummistøvler fra Woly fås i en udgave med indbygget svamp og en udgave som spray som tørres efter med en klud.

pleje af gummistøvler

 

 

BEMÆRK!

 

 

Gummistøvler kan bedst lide mørke, og bør ikke opbevares i direkte sollys, og så kan de bedst lide et køligt rum.

Imprægneringsspray til almindelige sko i læder og nubuck, er ikke godt for dine gummistøvler, brug derfor kun spray som er beregnet til gummistøvler.

Det er en god ide at vaske støvlerne efter brug, og helt bestemt inden du påfører plejemiddel. Brug dog aldrig en børste til rengøringen, men en blød klud eller svamp, så du undgår at skade overfladen på støvlerne.

Træd aldrig på hælen af støvlen for at få den af, det kan forårsage revner, og så er dine gummistøvler ikke så effektive længere.

Gummistøvler hører ikke til i et tørreskab, de kan ikke tåle den høje varme, og støvlerne får revner af det. Stort set alle slags naturlige olier kan bruges i behandlingen af naturgummi, da olier generelt modvirker at gummiet bliver udtørret, så brug gerne både madolie, lindolie, silikoneolie.